Категории
Пътувания

В Йордания за моя 30-ти рожден ден

И защо оставам завинаги влюбена в тази страна…

Здравейте! Днес ще ви разкажа защо реших да отпразнуваме моя 30-ти рожден ден не къде да е, а точно в Йордания. Ще започна с малко предистория или как се роди идеята да пътуваме до там. Винаги ми е било интересно защо някой иска да отиде на точно определено място и какво го кара да се вдъхнови от съответната дестинация.

Поводът да пътуваме през февруари беше моят рожден ден номер 30. Приемам го като паметен и преломен момент, който си заслужава да се отбележи по незабравим начин. От няколко години повтарям на близки и приятели, че искам да празнувам този юбилей на топло и красиво място, по възможност на плажа. Все още не бях посетила нито една екзотична дестинация, а и фактът, че тук ще е зима, а там – лято, правеше желанието ми още по-силно.

Половинката не приемаше много сериозно това мое намерение, въпреки че в последната година аз постоянно говорех за пътуването, проучвах, планирах, събирах мнения и търсех подходящата дестинация. В един момент осъзнах, че съм толкова мотивирана и вдъхновена, защото мечтата е само моя, т.е не е обща, още по-малко негова. Следователно трябваше АЗ сама да направя така, че тя да се осъществи. А какво по-вълуващо от това да се амбицираш да постигнеш нещо, знаейки, че всичко е в твоите ръце и зависи изцяло от теб?

След като реших да се справя сама, със собствени усилия, се наложи да преизчисля бюджета. И така отпаднаха Малдивите, Занзибар, Бали, Тайланд, Доминикана, Куба и тн. Започнах да се оглеждам за по-достъпни ценово места, на които все пак да е топло в края на февруари.

Разглеждайки в deals.bg оферти с промоционални цени на пътyвания, забелязах, че курортите в Египет са добра и бюджетна възможност за почивка през февруари. Освен че полетът е само 3 часа, излежаването край басейна и гмуркането в Червено море могат да се съчетаят с екскурзия до Пирамидите или сафари в пустинята. Бях щастлива, че съм открила решение. На теория беше супер, обаче, необяснимо защо, вътрешното ми усещане беше, че това не е моето място.

През декември, когато трябваше да купим ваучерите и да резервираме датите, децата се разболяха. И боледуваха повече от месец. Планът беше да отидем без тях и да ги поверим на родителите ни. И двете баби обаче изразиха притеснение дали ще се справят за цели седем дни, колкото е престоят в Египет, ако децата през това време са болни. А какъв е шансът да се разболеят през грипния сезон? Ами… голям, доста голям. Полетът е веднъж в седмицата, което значи, че дори и да искаме, няма как да се върнем по-рано.

Отново задънена улица. Дали се обезкуражих? Малко. Дали се отказах? Не!!! Започнах ново търсене и издирване. Къде ли да отидем? Да е топло, да е близо, да не е непосилно скъпо за моя бюджет и да е за по-малко от 7 дни. „Дубай“ ни подсказаха познати. Да, отговаряше на моите изисквания, обаче не ми се ходеше в Дубай.

А къде тогава? „Все някъде по света трябва да е моето местенце, моята “dream destination“ , така си казвах. Буквално лягах и ставах, разглеждайки vsichkioferti.com. Защото аз рядко се заинатявам, обаче направя ли го, охоо, нищо не може да ме спре. И колкото по-трудно е решението, аз толкова повече упорствам. А най-много се амбицирам, ако някой е скептичен относно успеха на моето начинание.

Усилията ми скоро бяха възнаградени. Попаднах на заглавие, което просто ми грабна погледа. Привлече със следните думи: Йордания, Древният град Петра, 24-27 февруари, 3 нощувки.

Ехаа, най-после!!! Не знам дали ми вярвате, но така се зарадвах и така се развълнувах! След месеци проучвания, ровене, търсене, отчайване, отново търсене, промяна на критериите и пак търсене най-накрая открих моята мечтана дестинация. И не само, че всичко съвпадаше, а и бях щастлива от чувстото, което ме обзе – радостно, нетърпеливо вълнение. Бях сигурна, че това чувство няма да ме подведе. Както когато откриеш нещо, което знаеш, че е точно за теб…

О, да, имаше възможност и за плаж и дори гмуркане, защото офертата включаше нощувки в Акаба на Червено море. Ние се възползвахме и останахме очаровни, а ако искате да научите повече за гмуркането , можете да погледнете тук, където ви разказвам подробно за това спиращо дъха преживяване.

А Петра ми звучеше като място от приказка. Винаги ме е впечатлявала, но и в най-смелите си мечти не съм предполагала, че някой ден ще я видя и то навръх рождения си ден… Чак не можех да повярвам.

Обадих се на половинката и му казах „Решено е, Йорданови отиват в Йордания“.

Реализиране на това пътуване ми доказа колко е важно не само да вярваш в мечтите си, но и да поемеш своята отговорност за постигането им и не на последно място – да не се отказваш, дори когато изглежда невъзможно. Да науча това и да го докажа сама на себе си може би беше най-хубавият ми подарък.

А дали реалността оправда очакванията ми ще ви разкажа в следващиите постове, посветени на пътуването до Йордания..

До скоро,

Деси

(Постът не е спонсориран. Добавила съм линковете за улеснение, това са сайтовете които използвам, търсейки идеи за дестинации и почивки на промоционални цени.)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s