Завръщане в блога – малко размисли и страсти

Здравейте! От толкова отдавна не съм писала в блога и не съм ви споделяла какво ново се случва около мен. А новости определено има. Не знам кое е по-неприятно за един блогър – липсата на време или липсата на вдъхновение, но при мен бяха налице и двете. Затова си дадох почивка, но знаех, че в един момент отново ще се върне желанието ми да пиша тук.

Мнозина от вас вероятно се чудят какво подтиква толкова много хора в днешно време да споделят онлайн – публично и пред толкова непознати – своите мисли,  впечатления, проблеми и радости. Защо си правим труда? Може би за да се изфукаме, може би за да се изтъкнем и да си създадем един красив образ, достоен за възхищение – т.е заради егото си? Или може би за да станем популярни и да печелим от тази популярност под една или друга форма – да се възползваме от възможностите на набиращия шеметна популярност инфлуенсър маркетинг или от облагите на  новата професия инфлуенсър?

Много време си задавах въпроса от какво се поражда моят вътрешен порив да създавам съдържание в този блог. Защо и за кого го правя? И вероятно доста мои познати се чудят същото.

Ето какво успях да изясня сама за себе си – обичам да пиша и блогът е плод на желанието ми да изразявам своята креативност, на ежедневната ми творческа потребност да създавам нещо. А какво е това нещо? Статии, които да са интересни, да са поднесени грамотно и красиво и най-вече да бъдат от полза. Вярвам, че все някога на някой ще му потрябва точно такава информация, каквато аз съм споделила. Освен това, когато споделям своя опит, бил той положителен или отрицателен, аз се доближавам до тези, които са в подобна ситуация. По този начин, макар да не ги познавам лично, аз се надявам да усетят моята подкрепа и чувството, че не са сами, че и друг е преминал през това и ги разбира. „Sharing is caring“, както се казва.

Не очаквайте да видите в моя блог изобилие от реклами и колаборации с брандове. Маркетинговата страна на монетата не ме интересува до такава степен, че уж между другото да ви пробутвам разни продукти. Когато ви споделям информация за някакъв бранд, то тя се осланя на моята лична преценка на база опита ми със съответния продукт и почти винаги става дума за покупка, направена с лични средства (ако последното не е така, то ще бъде изрично упоменато). На страниците на блога съм склонна да изразявам подкрепата си към маркетингови кампании, които засягат близки до сърцето ми каузи.

И така, след като се успокоих, че всъщност мога да си бъда прото един обикновен блогър, който споделя, когато има нещо за споделяне, а не се стреми всячески да да стане популярен инфлуенсър, пребиваващ денонощно в социалните мрежи, за да поддържа имиджа си със страхотни, подходящо филтрирани „Instagrammable“ снимки, story-тa, live-видеа и тн., най-после мога с чисто сърце да се завърна към това свое хоби. Което приемам именно така – като хоби и вид призвание, а не като средство за печелене на пари, популярност и влияние.

Ifi_Nini_DesiСподелям ви любим кадър от пролетната ни фотосесия сред цъфнали дръвчета. За който не знае – да гушнеш едновеременно две бебета е изключително трудно, дори когато си майка на близнаци и се предполага, че трябва да си свикнала. Обаче едно е да ги гушнеш и двете, за да ги свалиш по стълбите, а съвсем друго – да позирате за снимка. Особено когато това са вече пораснали бебета по 12-13 кг. и всяко е със собствено мнение. Но точно защото я напрaвихме трудно, тази снимка толкова много ми харесва и искрено благодаря на Дени Кирилова от Artisipho. Ако се интересувате от къде са стилизираните народни носии на децата, може да погледнете тук. Има голямо разнообразие на достъпни цени. Но все пак се надявам някой ден да ги снимаме в истински автентични носии.

А какви са новостите, за които споменах – очаквайте в отделен пост съвсем скоро!

Пращам ви целувки,

Д.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s