Категории
Майчинство

Бебешко парти

„Baby Shower“ изненада

От доста време искам да ви разкажа как организирахме бебешко парти изненада на една от най-добрите ми приятелки – Петя. За съжаление не мога да ви кажа нищо за моето бебешко парти, защото такова нямаше. От суеверие и тревоги дали бебетата няма да се родят преждевременно, казах на моите близки, че не искам парти.

Затова бих ви посъветвала най-напред да разберете каква е настройката на майката към това събитие. Ако е положителна, действайте!

„Baby Shower“ е парти, което приятелките на бременната организират, за да я обсипят с подаръци за бебето. Ние променихме малко концепцията. Идеята ни беше да накараме Петя да се почувства специална, затова и подарихме и един следобед в красива и тематична обстановка с много лакомства и изненади. Искахме да си прекара чудесно по женски – на сладки приказки, лежерно и безгрижно, защото съвсем скоро щеше да се посвети на майчинството и нямаше да има време за подобни забавления..

Знаете ли, малко е тъжно, че когато бебето се роди, емоционалното състояние на майката се неглижира и това как се чувства тя остава на заден план. Разбира се, че новодошлият член на семейството е най-най-важен. Но не пречи, ако някой прояви внимание и към майката – добре ли е, има ли нужда да поговори, да сподели, да поплаче… Малък жест или подарък също не биха навредили. Затова на нашето парти имаше подаръци за бебето, но имаше и подаръци специално за бъдещата мама!

Като локация избрахме една кокетна малка сладкарница – Tita Cakes – с уникални торти и сладкиши и кукленска винтидж обстановка. Споменах ли, че очаквахме момиче?

Най-важният елемент от украсата бяха текстилните флагчета с надпис „Baby Shower“ от едната страна и „Welcome Home“ от другата, за да може да се използва и при изписването и/или на т. нар. Погача. Поръчахме го от White Lavender events and planning. Взехме още хартиени помпони от Джъмбо, както и кокетна шапка в розово за Петя.

Тъй като тя не искаше да ни каже името на бебето, решихме да направим следната игра. Всяка от нас трябваше да напише на лист предполагаемото според нея име и датата, на която мисли, че ще се роди бебето. Сложихме листчетата в купа и Петя ги теглеше едно по едно, казваше дали сме отгатнали и на свой ред трябваше да познае от кого е предложеното име. След като никоя от нас не позна, бъдещата майка ни даде жокер, че втората буква от името е „И“ и ни остави да гадаем.

А сега ви предлагам ви списък с последователни стъпки за по-лесна организация на бебешко парти:

1. Дали да има парти?

2. Кои хора

3. Концепция

4. Място

5. Украса

6. Похапване

7. Игри

8. Подаръци

Ето и малко снимки от бебешкото парти на Петя:

Целият „заговор“ да направим изненадата, организацията и накрая сълзите от радост в очите на Петя бяха незабравимо преживявне, което си струваше всички усилия. Благодаря на момичетата, които се включиха, както и на Петя, че ми позволи да споделя с всички вас тези прекрасни снимки и емоции.

Надявам се да ви е било интересно и полезно!

Целувки,

Деси

От Desislava Yordanova

Keep it simple but make it special!!! <3

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s