Стил на живот

Защо блогвам?

Здравейте! Днес в един по-личен пост разсъждавам върху това защо пиша (или не пиша) в блога и какво искам да постигна на този етап като блогър. Защото след време ще разбера къде съм стигнала, само ако преди това съм набелязала целта си. 

Напоследък имам голямо желание да създавам публикации и никаква идея от къде да започна и какво точно да споделя най-напред. Някак ми убягна спонтанноста, гледайки изпипаните във всеки един детайл постове на най-добрите модни и лайфстайл блогъри, които следя, невероятните им снимки и последователността, с която публикуват. Възхищавам им се и се питам защо нямам тяхната увереност и продуктивност.

img_9486

След това се замислих дали наистина искам да съм на тяхно място – постоянно да ми пращат продукти, които да се чувствам длъжна да тествам и да описвам, дали бих могла да ходя на всички събития, на които ме канят. И тъй като стигнах до отговор „не“, логично се запитах какво тогава искам да постигна с блога си, за да изпитвам удовлетворение. Установих, че потребността ми да блогвам идва от това, че имам какво да споделя, имам с какво да бъда ценна и полезна. Искам  да дам нещо на хората, което да остане и след мен, пък било то и само моите разсъждения, споделени истории и малко снимки. Може точно те да се окажат важни за някой в определен момент, да го вдъхновят, да му помогнат. Освен това да пиша ми доставя удоволствие, позволява ми да изразя себе си по един креативен и положителен начин.

Какво се случва в действителност? От цялото сравнявне с други блогъри и от самокритичността ми в съчетание с ограниченото лично време става така, че публикувам рядко, снимам рядко и като цяло ми се губи нишката на общуването с читателите, което е едно от най-съществените неща. Знам, че аз като читател харесвам блогъри, които са последователни, редовни и искрени и точно към това ще се стремя като автор на Peony Passion Blog от тук нататък. Не безплатни продукти и бляскави събития, а истинска и ценна обратна връзка с аудиторията и все по-често полезни и съдържателни постове. (ако са и последователни, ще се потупвам по рамото 😃)

А вие защо блогвате (ако сте блогър) и защо четете блогове? Интересно ми е да разбера каква е за вас добавената стойност, която получавате?

Целувки,

Деси

 

Advertisements

3 thoughts on “Защо блогвам?

 1. Моят блог ми действа като терапия и затова се появи. Имах нужда от още нещо, за да не се изгубя. Обичам да пиша, доставя ми удоволствие да пиша, но не е нещо, което мога да планирам. Това не е блог-прехрана. Смисъл бих се радвала да бъде, но не целя това. Харесва ми да изпипам един пост, доколкото ми е възможно, харесва ми да има някаква следа.
  Успех :)!

  Like

  1. Благодаря ти, че сподели. Аз сякаш все още се лутам в това какво искам да бъде блогът ми. В даден момент решавам, че е важно да го правя заради вътрешното си усещане, а в следващ се
   обезкуражавам заради слабата обратна връзка и се питам „има ли смисъл“…

   Liked by 1 person

 2. Разбирам те напълно! Но фен база се трупа трудно. Не че аз я имам де хахаха, но пиша за каквото ми се пише, а не за каквото ще се „продаде“. Пък майната му. Това ми е по-важно, но не означава, че и на мен не ми се иска понякога да е по-вървежен моя блог. Дерзай :)!

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s