Категории
Сватби

Моминското парти на Криси

Идеи за моминско парти – игри, подаръци, украса

Здравейте! Днес ще ви разкажа за моминското парти, което моята приятелка Радост организира наскоро. Вдъхнових се да ви споделя подробностите, защото мнохо харесах тематиката и украсата, както и цялостната идея, сценария и осъществяването му. 

Ако искате да разкажете (или аз от ваше име) за моминското си парти или за това, което вие сте организирали, с всички интересни, щури, забавни и незабравими неща, пишете ми на peonypassionblog@gmail.com.

Ето и разказът на самата Радост:

„На първо място бих искала да благодаря на едно момиче, с което се запознах докато течеше организацията и без което вероятно нямаше да успеем да се справим толкова добре – Весела Делигрозева. Тя е приятелка на Криси, но не се познавахме отблизо до този момент. Тя ми помогна изключително много, както с идеи, така и с подкрепа относно реализацията на партито. Веси, благодаря ти!

Организацията

За мен беше изключително предизвикателство и приключрние да бъда част от организацията на моминското парти на една от най-близките ми приятелки – Кристина. Дълго време се лутах в идеи, четох статии, събирах истории от приятелки. Исках да направим нещо различно, хем щуро, хем обрано и в никакъв случай вулгарно.

Решихме, че всичко ще си изработим сами. С Веси обсъдихме темата и цветовете и запретнахме ръкави. Спряхме се на розово и черно, а от там дойде и идеята за парти в стил „Victoria Secret“.

Воалът – направих от бял тюл, диадема и няколко декоративни рози, които залепих с топъл силикон.

Гривните – разпечатах подходящ текст на твърд катрон, изрязах и го облепих с черна дантела, накрая завърших с черна сатенена панделка, с която гривните да се завързват.

Чашите – те бяха същинско предизвикателство. Купих чаши, четки, акрилни бои. Доста време опитвах различни варианти, докато успея да нарисувам нещо, което да ми харесва. В крайна сметка се спрях на варианта „момиче в гръб“ с акцент цвета на косата и гърба на роклята. След като нарисувах чашите допълних вида им с тюл, дантела и перли и камъчета.

Декоративни плакати – купихме няколко рамки за снимки и една рамка за картина със статив. Разпечатахме и оформихме постерите, след което ги поставихме в рамките.

Табели „Before/After“-  целта им беше да имаме закачливи снимки от началото и от края на вечерта, за да се получи контраст между „преди“ и „след“.

Точилката – може би най-емблематичният предмет на всяко моминско парти! 🙂 Декорирах я със сатенени панделки и подходящ стилизиран текст.

Катрончета с предизвикателства и инструкции – написах предварително сценария, предизвикателствата и задачите. Всяка разпечатах на отделно листче, а булката получаваше през цялата вечер такива листчета и трябваше да прочете всяка задача на гласн и, разбира се, да я изпълни.

План за вечерта – направихме резервация в една от т.нар.  „ескейп“ стаи. Сценарият и загадките в нея бяха за обезвредяване на бомба. Аз обаче предварително организирах със съдействието на собственика леко изменение…:) Затова кръстихме предизвикателството „Да обезвредим Веско“ (името на младоженеца). Предварително бяхме занесли табелка, както и няколко свитъка със снимки на бъдещия съпруг със закачливи текстове. Например: “Тик-Так“, „Не можеш да ме хванеш“ и тн, които управителят беше скрил в стаята, а булката и ние откривахме в процеса на разгадаване на загадките. А точилката – „тайната на щастливия семеен живот“ – беше награда за успешно обезвреждане на бомбата (Веско) .

Подаръкът – за подарък искахме да нещо уникално и незабравимо. Избрахме полет с парапланер, защото Кристина винаги е мечтала да го направи. Символиката в него беше това да бъде последният и свободен полет преди брака.

Другият подарък, който направихме, беше сантиментален и символичен. Предварително се свързахме с младоженеца и го помолихме да напише 10 причини защо обича Кристина. Текстът разпечатахме на подходящ картон, сложихме го в двойна рамка – от едната страна текста, от другата снимка на тях двамата. Този подарък и поднесохме след като отправихме към нея предизвикателство тя да напише 10 причини защо обича Веско. В деня на сватбата им седмица по-късно аз подарих на младоженеца 10-те причини, които Кристина написа на партито.

 Как протече партито?

В посоченият ден аз заедно с още две момичета отидохме да вземем булката от вкъщи. Останалите дами ни чакаха пред ескейп рума. Бъдещата булка не знаеше нищо, бяхме я предупредили само да е готова и на линия в определен час. Взехме я от тях, закичихме я с воала, сложихме и гривна и и връчихме първото розово листче с инструкции. Така тя получи и първата си задача – пъзел от букви и цифри, който трябваше да сглоби, за да разбере адреса на следващата ни дестинация. След като успешно се справи със задачата, потеглихме, но тя все още не знаеше какво точно ни очаква там. Събрахме се всички,  обстановката беше уникална, а настроението на всички – приповдигнато и еуфорично. Влязохме в стаята и започнахме да търсим отговори на загадките. Криси откриваше закачливите снимки из стаята и определено се забавлявахме много. Накрая, след като успешно обезвредихме младоженеца, ние всички се доказахме  достойни да бъдем “Отборът на булката“ и дадохме на Криси гривните, с които да ни закичи за добре свършената работа.

Вечерта продължи с предизвикателства към булката. Едно от тях беше да избере две момичета със сръчни ръце, които за три минути да и помогнат да се облече на сватбата, като и направят рокля….от тоалетна хартия. Беше изключително забавно. Друго предизвикателство бешеда нарисува с пръсти, с бои за ръце, татуировка върху друго момиче. Предизвикахме я да изпее любимата песен на младоженеца. Да каже кое е нещото, което винаги е мечтала да направи, но не е.Тя отговори, че мечтата и е да скочи с парапланер 🙂 Последното предизвикателство на този етап от вечерта беше да познае къде е следващата ни локация и къде ще продължи вечерта със загадка, носочваща към мястото.

След това се отправихме към заведението, където ни очакваше прекрасно декорирана маса, аксесоари, торта и останалата част от предизвикателствата и подаръците.

Вечерта продължи с играта „Познай коя съм?“. Булката получи чаша, пълна с мини свитъчета. На всяко листче, беше написана забавна история, случила се на някоя от нас приятелките. Задачата беле Криси да познае чия е историята и да я довърши, ако  е била част от нея. Беше изключително забавно и определено ни накара да се посмеем. След това подарихме и първият ни подарък – полетът с парапланер – с пожелание за последен свободен полет преди сватбата. Това наистина успя да я направи много, много щастлива.

Следваше изненадата „Kiss the miss”. Всички приятелки оставихме отпечатък от устните си с червило и написахме лично пожелание към бъдещата булка. Поставихме го в рамка и го поднесохме на Криси. Отново изключително сантиментален момент.

Последното предизвикателство към Кристина беше да напише 10-те причини защо обича Веско.  Тя старателно написа прекрасни думи, които после прочете на глас и определено ни разчувства.  В замяна на нейте 10 причини, тя получи изненадата от бъдещия и съпруг – рамката с тяхна снимка, както неговите 10 причини, защо я обича.

На финала на организираната част се събрахме извън заведението и запалихме красив червен летящ фенер. Пред него тя  си намисли най-съкровеното си желание. Фенерът полетя. Е, само около 30см, след което се самозапали и се наложи да бъде стъпкан и полят с вода, за да не опожарим квартала 🙂 Признавам, че това бе мини провал, но не може и без лека издънка. Все пак нека да и върви по вода! 🙂

Вечерта продължи вече неофициално с няколко нощни бара, в които танцувахме, пяхме, щуряхме и се забавлявахме до сутринта.

Покривката за масата, свещникът и прекрасните цветя бяхa осигурени благодарение на Надя от бутик за цветя Гардения.
Тортата беше от Торти Crispy.

С огромни благодарности към управителя на Escape Room Plovdiv, който се отнесе изключително професионално и беше много отзивчив.

Снимки – Живодара Томова“

21361216_10210156912861277_1758415410_nНадявам се да ви е било интересно и полезно.  Благодаря на Радост, че се съгласи да разкаже,  както и на Криси, че нямаше нищо против да сподели с нас своите снимки! 💕

Още истории за незабравими партита очаквам от вас на peonypassionblog@gmail.com.

Целувки!

Деси

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s