Категории
Истории

Слънчогледай се!

И колекцията от ръчно изработена керамика „F l o w S | Surrelism is back“ на Петя Канева

Здравейте! Реших да посветя още един пост на изминалото лято 2017, преди окончателно да се настроя на есенна вълна. Това, което ме вдъхнови, са слънчогледите – със своята символика, с жизнерадостните си цветове, неотклонно следващи слънцето и с това, че винаги създават асоциации на радост и оптимизъм. „Слънчогледай се“ е моят призив да погледнем на нещата от слънчевата им страна и да вземем пример от слънчогледите, които не откъсват взор от това, което е важно и значимо за тях.

В този пост искам да ви разкажа за една жена, на който много се възхищавам – Петя Канева и да ви представя нейната колекция от ръчно изработена керамика „F l o w S | Surrelism is back“, вдъхновена от слънчогледите. Като един изключително креативен и смел човек, Петя успява да превърне увлечението си по интериорния дизайн в мечтана професия след като години наред е работила в съвсем различна сфера – тази на финансите. Нейната история е пример за всеки, който се колебае дали развива потенциала си в правилната посока и дали е щастлив от това, което прави. Никога не е късно да последваш мечтата си, ако вложиш цялата си енергия и страст и не отклоняваш поглед от нея, както слънчогледите от слънцето.

Повече за Петя може да научите от нейния сайт  и нейната фейсбук страница. Колекцията F l o w S | Surrelism is back може да бъде закупена от хотел Гергана в Албена, където в момента е изложена.

Освен с проектиране и декориране на вътрешни пространства, което е основната и дейност в момента, Петя се вдъхновява и от автентични занаяти като израбоването на керамични съдове. Въпреки че живее и твори в Австрия, тя е възприела като своя мисия съхранението на традициите в българското занаятчийството и приложението им в съвременния бит и общество.

Преди година Петя представи своята работа на много приятно събитие в „+ Това“  (място за срещи, събития и изложби с уникална атмосфера), където бяха изложени всичките и творения. За съжаление съм запазила само няколко снимки от тогава, но една от тях е на колецията „F l o w S | Surrelism is back“.

Ето и още няколко снимки на колекцията, която включва комплект чаши, купички и чинии.

 

Ако се интересувате от работата на Петя като интериорен дизайнер или от   колекцията     „F l o w S | Surrelism is back“, може да се свържете с нея на мейла, упоменат в сайта.

За финал ще ви споделя, че слънчогледите ме радват независимо от това кой сезон е. Мисля, че би било прекрасно да са част от домашния уют целогодишно под формата на керамични съдове!

Слънчоглеждайте се и бъдете неотклонни в това, което ви вдъхновява!

От Desislava Yordanova

Keep it simple but make it special!!! <3

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s