Категории
Размисли Стил на живот

10 причини защо обичам септември

Есента се усеща във въздуха…

Здравейте! Навсякъде около мен виждам статуси и коментари, изпълнени с носталгия по отиващото си лято. В отговор на това и за да приветствам с настроение новия сезон, реших да ви споделя моите 10 причини защо толкова харесвам септември – с надеждата да е заразно! 😉

1. Mакар да е началото на есента, времето все още е прекрасно и слънчево, но вече не е прекалено горещо или поне така би трябвало да бъде. Топло, златно циганско лято!

2. Във въздуха се усеща свеж и прохладен полъх, слънцето свети по-меко и цялата природа си отдъхва след еуфорията на лятото и се настройва за мигове на съзерцание и щастлива меланхолия. Сякаш времето е спряло.

3. Утрините и вечерите стават хладни, но е толкова уютно да се загърнеш с топъл шал или просто да се сгушиш в любимия човек. Идва времето на хубавия ароматен чай – за любителите му като мен. Миговете на топлина стават още по-ценни.

4. Обичам да усещам мириса на запалени листа или на печени чушки, който се носи от почти всеки двор през есента. Обичам да ми ухае на тиква с орехи и на сладкиш с ябълки и канела, който в момента се пече… Несравнимо чувство на уют и щастие!

5. Есента е толкова колоритна и богата – изобилие от есенни цветя, плодове и зеленчуци и навсякъде цветове, цветове, цветове. Топло жълто, меко оранжаво, нежно кафяво и прелестно бордо – харесва ми да ги нося, да се обграждам с тях или просто да ги наблюдавам. Пълнят ми очите и сърцето!

6. След нетърпението да дойде лятото и насладите, които то носи, възприемам есента като ново начало, изпълнено с вълнуващи  предизвикателства. Време да работя и да дам всичко от себе си за това, което харесвам.

7. Усещам приятната тръпка от предстоящото пазаруване. По това време на годината обичам да обмислям с какво ново да попълня есенния гардероб – за мен, а вече и за децата.  Удоволствието от нови дрехи през новия сезон е несравнимо за мен – да уловя тенденциите, но да ги пречупя през призмата на собствения си стил и начин на живот.

8. Издирвам подходящи аксесоари, които да допълнят визията и есенното ми настроение. Надявам се скоро да се похваля с нови покупки, например нова есенна шапка.
9. Всяка година правя есенна композиция за дома с листа, шишарки, кестени и малки тикви-кратунки. Самата изработка, намирането на материалите  и съчетаването им ми носи голяма наслада.

10. През септември беше нашата сватба, така че… как да не го обичам този месец?! 😉 Макар че тогава беше толкова топло, че приличаше повече на лятна сватба, отколкото на есенна. Точно както последните няколко дни – сякаш лятото все още отказава да отстъпи място на новия сезон.

Пожелавам ви този септември да бъде май, че даже и по-хубав! И  вместо да тъгувате по лятото, да откриете причини да харесвате есента, за да и се насладите пълноценно!

Целувки!

Деси

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s