Категории
Стил на живот

Живеем в женско царство | Tag

Предизвикателство с хаштаг #ЖенскоЦарство.

Здравейте! В навечерието на 8-ми март и в отговор на предизвикателството, което Цвети от organizirai.com отправи към мен, реших да ви споделя моята представа за #ЖенскоЦарство, като отговоря на няколко въпроса. Въпросите са измислени от страхотната Петя от PetPandaBlog, на която много се възхищавам. Самата Петя се е вдъхновила от новата телевизионна реклама на приложението Shedd, която е с хаштаг #ЖенскоЦарство.

Какво означава една жена да живее в женско царство?

Хмм, аз определено живея в женско царство, защото в нашето семейство преобладаваме ние – прекрасните създания от женски пол. Ето например мама има сестра, която има дъщеря, аз също имам сестра и съм майка на две момиченца, дори котката ни е женска.

Според мен да живее в женско царство означава жената да обитава една приветлива и красива среда, в която е заобиколена от обич и разбирателство и в която получава грижовно и мило отношение всеки ден. Да има винаги с кой да сподели както хубавите, така и трудните моменти и да получи подкрепа. Да има приятелки, с които да се забавлява. И не на последно място, да има до себе си мъж, който да я обича такава, каквато е, и да я кара да се чувства специална и единствена. А двамата заедно да изживяват своята щастлива и споделена любов.

IMG_4934

Ако бяхте кралица, как щеше да се казва кралството ви?       

Тайната градина.

Кога се чувствате най-красива?

Когато облека нещо ново, което е едновременно красиво и комфортно.

Какви дрехи ви карат да сте готова да покорите света?

Вариант 1 (работен):  Skinny дънки , тениска с надпис или щампа, спортно-елегантно сако и високи токчета.

Вариант 2 (безгрижен):  Рокля, дънково яке и гуменки.

IMG_5093

Кой е ритуалът ви, с който се изпълвате с енергия?

Да пиша/мисля/снимам/планирам неща, свързани с блога.

Да вдишам дълбоко, докато се любувам на красива гледка – изгрева, залеза, Витоша в далечината, подножието на Стара планина, светлините на София вечер, когато е ясно.

Да слушам музика, докато шофирам ( и да си пея понякога).

Да си танцувам сама вкъщи. Ако сега ме помислите за луда, ще ви кажа, че имам оправдание – децата много се забавляват.

От къде намирате вдъхновение?

Вдъхновявам се от фотографията, от книги и от други блогъри, които споделят с нас своя свят.

Какво ви кара да се чувствате силна и непобедима?

Вярата ми и моето семейство.

Кое е най-важното качество за една жена?

Да има добро сърце.

IMG_5030

Ако светът беше женско царство, кои са трите закона, които щяхте да прокарате?

Според мен всеки човек по време на съществуването си трябва да остави положителна следа – нещо градивно, с което да допринесе развитието на обществото и да направи света поне малко по-добро място. Не знам колко от вас мислят така, но ние сме преди всичко творци на нашата реалност, а не само консуматори. Светът определно се нуждае от повече любов и хармония, от повече хора с широки сърца и богати души. И тук определено ролята на жената е много голяма. Имам си любим цитат по темата, който гласи следното:  „Жената има велика мисия – да бъде неизчерпаем енергиен източник на радост, оптимизъм, красота и светлина за цялото семейство!“(неизвестен за мен автор)  А семейството е най-малката, но най-важната институция, и всичко започва от него.

След лирическото отклонение, ето ги и моите три закона:

1. Закон в подкрепа на четенето и езиковата грамотност 

Вярвам, че е много важно човек да бъде езиково грамотен. Също така вярвам, че у децата трябва да се възпитава любов към книгите и най-добрият начин за това е личният пример, който им даваме. А езиковата грамотност и четенето на книги вървят ръка за ръка. Четящите хора визуално запомнят как е правилният начин за изписване на думите и по-рядко грешат, изразяват се по-добре и имат по-богато въображение. И да не забравяме, че четенето не трябва да се възприема като задължение, защото то е несравнимо удоволствие.

2. Закон за опазване на околната среда.

Има много изписано по тази тема, затова ще кажа само, че трябва да спрем да бъдем алчни и безотговорни и, че промяната трябва да започне преди всичко в начина ни на мислене.

3. Закон против предразсъдъците и дискриминацията

Понякога се учудвам колко бездушни и несподобни на съпричастност могат да бъдат хората. Да съдят, мразят и отхвърлят някой, само защото не е като тях. Защото е от друга раса или етнос, с друга религия, или просто е от друг футболен отбор… Дори в 21 век не сме еволюирали достатъчно, за да бъдем преди всичко човеци. Толкова ли е трудно?

И тъй като това е таг, много ми се иска да видя какво биха отговорили  на същите въпроси Поли от Polinasofia, Мария от Скрина на баба, Мери от Berry’s Place и Ина от 313personalities .

От Desislava Yordanova

Keep it simple but make it special!!! <3

6 replies on “Живеем в женско царство | Tag”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s