Категории
Сватби

Моминско парти 2-ра част

Още идеи от моминското ми парти

Здравейте, скъпи момичета! Ето че най-сетне ще довърша темата „Моминско парти“, като ви споделя забавни идеи за подаръци, игри и изненади. Надявам се да са ви полезни за предстоящия сватбен сезон. Замислила съм и още няколко поста на сватбена тематика, този път вече за „Голямата сватба“.

Най-напред изборът на заведение за партито трябва да отговаря на вкуса на булката – изберете място, което тя харесва. До сега обикновено се спирахме на места тип bar&dinner за начало на вечерта, където да хапнем, а след това да разчупим атмосферата с игри, подаръци и доволно количество шотове. Идеи:  Raffy, La Cubaniita, Joy Station, Memento…и много други. На моето парти първото заведение беше Raffy Bar& Gelato Pool, което много харесвам, защото като атмосфера ми напомня парти на плажа. За нощно заведение срещнахме повече трудности – на 05.09 част от клубовете в София още не бяха открили новия сезон. Накрая момчетата взеха PM, а за нас остана добрият стар Brilliantin. Много добре се получи, беше пълно, имаше още цели три булки, с които не пропуснахме да се щракнем, музиката беше супер и определено се забавлявахме.

Опитът показва, че докато сте в първото заведение е най-подходящото време да се подарят индивидуалните подаръчета закачки, която всяка е подготвила за булката или по-големите колективни подаръци, както и да се разиграят предварително измислените игри и предизвикателства.

 Игра 1. Всяка трябва да напише на листче общ спомен с булката, но без да споменава имена. Събират се в купа, булката изтегля „спомен“ и трябва да се сети с коя приятелка го в изживяла и да разкаже историята. Много е забавно и е начин момичетата да се опознаят и да разберат кой от къде познава булката. Да не говорим колко смях пада с „култовите истории“…

 Игра 2. Една от моите приятелки ми донесе цяла връзка с балони и предизвикателствата бяха написани на листчета, поставени вътре в балоните – пукаш балона, четеш и изпълняваш/ отговаряш:

  • Разкажи най-забавния виц, който знаещ!
  • Коя е най-сконфузната ситуация, в която си попадала?
  • Опиши всяко едно от момичетата тази вечер!
  • Сподели нещо пикантно от любовния живот с бъдещия ти съпруг – коя е любимата ви поза или любимата ви секс играчка!?
  • „Никога не съм правила…?“
  • Кой е химнът на репубкила България? Изпей го!

Игра 3. Скривате главния аксесояр на булката ( було, корона, венче, заешки ушички, лента или гривна с надпис), преди да и го подарите и я карате да го търси в заведението, като я ориентирате с „топло“ и „студено“.

Игра 4. Всяко момиче трябва да опише булката с 3 думи, написани  на листче, а булката трябва да познае кой го е написал.

Игра 5. Ако булката не иска танцьор/ стриптизьор (аз изрично не исках), може да се наговорите помежду си и цяла вечер да казвате „ей сега след малко идва танцьора“. В дискотеката избирате някое момче, без тя да види, и го молите да се представи за „Танцьора на булката“ и да дойде да потанцува с нея. Става много интересно – булката обикновено се хваща на въдицата и пада голям смях, когато все пак разбере какъв номер сте и скроили.

Предизвикателство 1: За 5 минути булката трябва да разговаря с 5 различни мъже от заведението и да им зададе следните въпроси: „Наистина ли любовта на мъжа минава през стомаха?“, „Кое е твоето любимо ястие?“ и „Може ли да запиша телефонния ти номер?“ Някое от момичетата ходи с нея и следи хронометъра и изпълнението на задачите. За награда булката получава шот(ове).

Предизвикателсто 2: Подобен на 1, но с повече алкохол, т.е добре е вече да е хапнала малко. Поръчват се шотове, булката взима таблата и трябва да си избере няколко мъже от заведението, които да почерпи, като с всеки изпива по 1 шот. Отново някоя приятелка я придружава и прави снимки, които, естествено, остават строго секретни след партито. 😉

Предизвкателство 3: Булката трябва да изпее любимата песен на бъдещия си съпруг.

Предизвикателство 4: Булката трябва да разкаже най-романтичния момент със своята половинка, като изключим предложението за брак.

Предизвикателсвто 5:  Предизвикателство, свързано  конкретно с личността на булката, с това, което харесва или това, с което се занимава.

Ето пример от моето парти – тъй като съм учила японски език в гимназията, от две много близки съученички получих страхотно тематично предизвикателство, свързано с японския език и култура. Трябваше да напиша калиграфски името си и името на половинката на оризова хартия с мастило и четка. Освен това трябваше да покажа мога ли да боравя с клечките за хранене. Накрая трябваше да се дегизирам и да танцувам като гейша с ветрило, бяха ми подготвили като подарък нощничка и халат, който влезе в ролята на кимоно.

Предизвикателство 6: Още едно персонално предизвикателство от две мои страхотни приятелки – имах любима стихосбирка на Евтим Евтимов и с тях навремето си намисляхме някое момче и отваряхме на произволно стихотворение, за да разберем каква ще е съдбата ни с него. Сега трябваше да изрецитирам това стихотворението от стихосбирката, което свързвам с моя любим. Ето го и него:

„Аз всички радости на тебе дадох,
аз всички песни с тебе споделих,
аз всички пътища по теб изстрадах,
аз всички дни на тебе посветих.
Аз всички удари след теб събирах –
душата ми една не изгоря …
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.“

Предизвикателство 7: Много весело и положително предизвикателство получих от моя приятелка, с която работехме заедно в детски кът като аниматори. Трябваше да покажа дали пазя детето в себе си –  от едно розово листче да изрежа без ножица формата на сърце и през сърцето да правя сапунени мехурчета, дегизирана с огромни розови очила. Втора част – да заема първо най-невинната, а после  и най-предизвикателната поза за снимка с розовите очила.

Предизвикателство 8: Три малки дъсчици, на които с тебешир трябваше да напиша трите принципа, които ме ръководят в живота, да ги поставя в дома си и да науча на тях бъдещите си деца. Много силно и смислено послание!

 Предизвикателство 9: Любимото ми!!! Беше толкова истинско и трогателно! Благодаря на нашата приятелка, която го беше отправила и към двама ни и по този начин подари и на мен, и на бъдещия младоженец страхотни емоции. Трябваше да напиша 10 причини защо обичам моя бъдещ съпруг. Не ми беше трудно да напиша 10, беше ми трудно да избера САМО 10. Написах ги на чернова и ги прочетох пред всички. Тогава нашата приятелка ми даде красив плик, в който открих неговия списък с 10 причини защо обича мен. Познайте дали се трогнах и дали имаше сълзи… Впоследствие преписах красиво моите 10 причини защо го обичам и помолих майка му в деня на сватбата да ги остави при аксесоарите и дрехите му, за да ги прочете преди да ми каже заветното „Да“. Беше много щастлив и развълнуван от изненадата!

Подаръци:

Обикновено подаръците съдържат лични и много сантиментални послания към булката, затова моментите, когато ги получава, са вълнуващи и много емоционални. Много настроение носят и провокативните и шегаджийски подаръци – важното е да е забавно, интересно и оригинално.

Добра идея е да се отправят предизвикателства към булката, за да си получи подаръка. Например ако решите да направите по-провокативен подарък, може да занесете на булката двойка черешки със следната уговорка – за да си получи подаръка, трябва да ги изяде по колкото се може по-секси начин. Подаръкът може да е книга Кама Сутра, секси бельо, ароматни свещи, жартиери, плюшени белезници, зарче с пози, звънче и всякакви подобни джунджурии.

Забавно е да се правят подаръци за бъдещата роля на булката като майка: тест за бременност, биберони, шишета, лигавник или залъгалки – каквото ви хрумне.

Другата група шегаджийски подаръци са домакинските пособия – като се започне от ролки и престилка и се стигне до точилка и черпак – опитът показва, че винаги влизат в употреба.

Разбира се, винаги може да зарадвате булката с по-личен подарък, свързан с вашите общи преживявания, или нещо символично, което ще я трогне. Бъдете креативни! Аз получих писмо в много красива бутилка, оказа се притча за тайната на семейното щастие. Сега на свой ред аз трябва да напиша нашата тайна, да я сложа в бутилката и да пусна писмото, за да може някой друг да го намери.

Тук е моментът да благодаря на моите страхотни приятелки за всичко, което с много любов бяха подготвили за мен! И не на последно място – за това, че ми направиха страхотен общ подарък, с който сбъднаха една моя мечта. Благодарение на тях сега съм горд собственик на DSLR  фотоапарат и ентусиазиран начинаещ фотограф. Безценни сте, да знаете! Никога няма да забравя този уникален ден!

От Desislava Yordanova

Keep it simple but make it special!!! <3

5 replies on “Моминско парти 2-ра част”

Ооо, Деси… Страхотни идеи и всичко звучи пропито с любов и емоции! Направо ме сърбят ръцете за организиране на Моминско парти, а съм правила 2 авторски, за които мога да ти разкажа някой ден 🙂

Liked by 1 person

Благодаря ти, Иси! Много е хубаво да организираш моминско парти! С удоволствие приемам идеи, защото през август, живот и здраве, ми предстои точно това и то като кума, така че трябва много да се постарая! 😉

Харесвам

Здравейте , моминското ви парти е било приказно ! Понеже на мен ми предстои организирането на такова ,дали имате информация от къде е прекрасната ви корона ?

Liked by 1 person

Отне ми доста време да проуча кой точно я е купил, но се оказа, че е от магазин за карнавални костюми „Нещото“ на София, ул. Княз Борис I 145, 1000 София. Надявам се да съм била полезна и се извинявам за забавянето… 🙂

Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s